fbpx

to giagiopoulo by Ελληνικές παροιμίες

Εδώ μοιραζόμαστε παροιμίες και τα καλύτερα αστεία status! Κάνε εγγραφή κα θα τις λαμβάνεις στο e-mail σου.

Μια δομημένη κοινωνική πλατφόρμα που θα...

Μια δομημένη κοινωνική πλατφόρμα που θα μπορεί εύκολα,γρήγορα και διαδραστικά να βρίσκει αποσπάσματα βιβλίων. Στο BookTube ή σε άλλα κοινωνικά δύκτια. Κοινωνική αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων με άλλους βιβλιοφάγους.Θέλουμε την δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου που θα επιτρέπει την ελεύθερη διάδοση της νέας Ελληνικής λογοτεχνίας μεταξύ των μελών του. Δημιούργησε την δική σου βιβλιοθήκη.

More

«ηθικόν» | Πλάτων

 «ηθικόν» | Πλάτων

Continue reading

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - Ουμπέρτο Έκο | BOOKTUBE

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

 ΠΑΛΙΜΨΗ ΣΤΟ ΣΤΟΝ ΒΕΑΤΟ ΤΗΣ LIEBANA 
 Ουμπέρτο Έκο

 Η αρχή της Ιστορίας

Ίσως δεν αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τον όγκο των προβλημάτων που δημιουργεί η Αποκάλυψη στη χριστιανική κουλτούρα, στην παράδοση των Πατέρων και σε κείνη την ακαθόριστη πολιτιστική κίνηση, πριν από τους καρολιγίδες, που αναπτύσσεται στη διάρκεια των λεγόμενων "σκοτεινών αιώνων"
Η αποκάλυψη θέτει πρώτα - πρώτα το πρόβλημα της ιστορίας(και δεν είναι παράλογο να τοποθετήσουμε τις ρομαντικές φιλοσοφίες της Ιστορίας κάτω από το σημάδι μιας αποκάλυψης αναθεωρημένη λιγότερο ή περισσότερο συνειδητά).
Η παγανιστική κουλτούρα είναι μια κουλτούρα είναι μια κουλτούρα χωρίς ιστορία...Η αφήγηση του μύθου γίνεται με αφορμή γεγονότων που ανήκουν ήδη στο παρελθόν.
....
Η αποκάλυψη με Καβαλιστικούς αριθμούς, ανακοινώνει την επανεμφάνιση ενός νεκραναστημένου Νέρωνα, που θα μπορούσε όμως να είναι και κάποιος Πάπας, κάποιος μοναρχίας, ή ακόμη ο καπιταλισμός. Το κείμενο λειτουργεί πάντοτε σαν ανοιχτή προφητεία.
....
Η αποκάλυψη του Ιωάννη, σαν θεματικό υλικό και σαν τρόπος γραφής, τοποθετείται σ' αυτή τη σειρά. Δεν μιλάει όμως, για την επίγεια βασιλιά. Υπάρχουν, βέβαια, στρατιές εκδικητών, αποτελούνται όμως από αγγέλους: τελικός σκοπός η ουράνια Ιεουρασαλήμ. Έτσι γεννιέται η έννοια μιας ιστορίας της Σωτηρίας που είναι παράλληλη με την ιστορία της επίγειας πόλης αλλά και ανεξάρτητη. Και η παράδοση των Πατέρων δεν θα είχε παρά να την αναπτύξουν.
....

Continue reading

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ... - Basil Lykiardopoulos | Facebook

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3641459192585914&id=100001656061088

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ

Continue reading

Μαρμάρινος Πίνακας | to_giagiopoulo

Continue reading

Ιππόδαμου Πυθαγορείου περί πολιτείας

Όλη η πολιτική κοινότης, κατα την γνώμη μου,είναι χωρισμένη σε τρείς τάξεις. Η μια είναι τάξης των πολιτών που διαχειρίζονται τα κοινά με την αρετή τους,δεύτερη εκείνη που συμμετέχει με την ένοπλη δύναμη και τρίτη αυτή που μετέχει στη λειτουργία της πολιτίας με την εξασφάλιση και την χορηγία των αναγκαίων οικονομικών αγαθών. Την πρώτη τάξη την ονομάζω «βουλευτκόν»,την δεύτερη «επίκουρον» και την τρίτη «βάναυσον». Και οι μεν δυο πρώτες που είναι απαλλαγμάνες απο τις προαγωγικές ασχολίες ασκούν έργα διευθυντικά, ενώ η τρίτη είναι παραγωγική των αναγκαίων για τη ζωή. Το βουλευτικό είναι το άριστο,το βάναυσον είναι το κατώτερο και το επίκουρο είναι μέσο μεταξύ των δυο. Και το βουλευτικό πρέπει να κυβερνά,το βάναυσο να κυβερνάται και το επίκουρο να κυβερνά και να κυβερνάται. Γιατί το βουλευτικό πρέπει να σκέπτεται και να κρίνει περί του πρακτέου,ενώ το επίκουρο με το να έχει την ευθύνη της άμυνας της πόλεως αρχή του βάναυσου,ενώ έρχεται απο το βουλευτικό,που καθορίζει τα όρια της εξουσίας.

Continue reading

15 Σελίδες που Άλλαξαν τον Κόσμο | BOOKTUBE

 

Disclaimer: Το να βρείτε την IP ενός συστήματος μπορεί να θεωρηθεί ως το πρώτο στάδιο μιας ηλεκτρονικής επίθεσης, στη συλλογή πληροφοριών... Χρησιμοποιείστε το με δική σας ευθύνη....Σεβαστείτε τον άλλο χρήστη

15 Σελίδες που Άλλαξαν τον Κόσμο Ολόκληρο το Internet περιέχει περίπου 40.000.000.000 (δισεκατομμύρια) σελίδες! Από αυτές, 15 φαίνεται να έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "The Observer",

Continue reading

Αυτοί πον ξέρούν ν' αγαπούν ούτε επαιτούν ούτε απαιτούν ούτε απατούν την αγάπη.

Continue reading

Αν η αγάπη δεν ήταν πόνος, δεν θα 'λεγαν το «σ' αγαπώ» με δάκρυα στα μάτια.

Continue reading

Για να λυγίζουνε τα χέρια μας σ' αγκάλιασμα, γινήκαν οι αγκώνες· κι όχι για σπρώξιμο και παραγκώνισμα.

Continue reading

Θαμπό και παραμορφωμένο βλέπουμε τον κόσμο χωρίς τα γυαλιά της αγάπης.

Continue reading

Θαμπό και παραμορφωμένο βλέπουμε τον κόσμο χωρίς τα γυαλιά της αγάπης.

Continue reading

Οταν αγαπάς, ανοίγεις το στόμα σον να πεις ένα λόγο και βγαίνει τραγούδι.

Continue reading

Μαχαίρι η αγάπη, πον μοιράζει τη χαρά στα δύο.

Continue reading

Η γλώσσα της καρδιάς δεν χρειάζεται λέξεις για να εκφραστεί. Είναι γραμμένη στα μάτια.

Continue reading

Τίποτε δεν είναι δύσκολο γι' αυτόν πον αγαπάει.

Continue reading

Η καρδιά έχει λόγους πον η λογική αγνοεί.

Continue reading

Δεν αγαπάει σωστά όποιος δεν αγαπάει σταθερά.

Continue reading

Αν θες να σ' αγαπούν, τότε αγάπα.

Continue reading

Αγαπήστε αυτό πον δεν θα δείτε δυο φορές.

Continue reading

Ποτέ δεν υπάρχει κακό στην αγάπη.

Continue reading

Συντονίσου στην κατηγορία με ενα κλικ

Κύλιση στην Αρχή